Werkplekadvies

Het is mogelijk om bij ons in de praktijk of zonodig bij u op kantoor of aan huis een gericht werkplek advies te krijgen. Er wordt dan aan de hand van uw persoonlijke maten, problematiek bij het werk en wensen een onafhankelijk advies gegeven.

Snel een afspraak, mét of zonder verwijzing. Klik hier of bel 020 6733554

Fysiotherapie

Een behandeling fysiotherapie zal altijd beginnen met een uitgebreide intake en zonodig een echo, het afnemen van vragenlijst(en) of meting. Bij Fysio Punt Zuid vinden we het belangrijk dat er zo snel mogelijk begonnen wordt met het daadwerkelijk behandelen. We schuwen de klassieke massage of mobilisatie niet maar vaak zal (een deel van) de behandeling bestaan uit oefentherapie. De oefentherapie kan een huiswerkprogramma bevatten die u na onze uitleg trouw zal moeten doen.

lees meer

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en beweging te verbeteren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn.

lees meer

Bewegingswetenschappen

Bewegingswetenschappen brengt verschillende disciplines bij elkaar om het menselijk bewegen te bestuderen. Denk hierbij aan biologie, natuurkunde, wiskunde en psychologie. Zo verdiept een bewegingswetenschapper zich in het menselijk bewegen en de aansturing door het zenuwstelsel.

Doel is oplossingen vinden voor actuele vraagstukken op het gebied van gezondheid en sport.

De kennis opgedaan tijdens de masteropleiding geeft een breed inzicht in het menselijk bewegen zoals anatomie, biomechanica, psychologie, inspanningsfysiologie en neurorevalidatie.

lees meer

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten of andere bezigheden en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten.

In de sportfysiotherapie, ondersteunt en begeleidt de (sport) fysiotherapeut sporters middels zijn kennis van trainingsprogramma’s en inzichten in energiesystemen, die hij op de sporter toepast.

lees meer

Psychosomatische fysiotherapie

De specialisatie psychosomatische fysiotherapie is gericht op klachten die samenhangen met stress, overbelasting en spanning, en klachten als pijn en vermoeidheid, waarvoor geen direct lichamelijke oorzaak kan worden gevonden. Lichamelijke klachten als gevolg van een verstoring van de balans tussen lichaam, geest en leefomgeving.

lees meer

Duizeligheid

Duizeligheid kan tot veel klachten leiden. Vaak gaat het gepaard met angst en het gevoel de grip op de eigen situatie kwijt te raken. Met een aantal specifieke repositietechnieken, een oefenprogramma op maat of technieken uit de manuele therapie zijn sommige vormen van duizeligheid goed te behandelen.

lees meer

Oedeem en lymfdrainage

Oedeem is een vochtopeenhoping in een deel van het lichaam. Dit uit zich in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en /of toename van de omvang van het lichaamsdeel. Oedeem ontstaat door een verstoord evenwicht in aan- en afvoer van vocht.

lees meer

Oncologie fysiotherapie

De Oncologie Fysiotherapeut richt zich op het behandelen van bewegingsproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen zijn ontstaan door de kanker zelf of door de medische behandeling ervan. U kunt in alle fasen van de ziekte bij de oncologiefysiotherapeut terecht, dat wil zeggen; voor, tijdens en na de medische behandeling.

lees meer

Haptotherapie

Op dit moment wordt er nog druk gewerkt aan onze website. De verwachting is dat deze voor eind mei helemaal klaar is. Wilt u een bericht ontvangen als het zover is, laat dan hier uw gegevens achter.

lees meer

Kaakfysiotherapie

Voor diverse kaakklachten kunt u goed bij ons terecht. Lieneke Geerts (fysio- en manueel therapeut) kan u, goed op weg helpen.

lees meer

Reuma en Bechterew

Fysio Punt Zuid is al 16 jaar gespecialiseerd in de behandeling van reumatische aandoeningen zoals o.a. reumatoïde artritis (RA), artrose, ziekte van Bechterew (spondyl artropathieën) en andere vormen van artritis.

Frank Veenhoven was in 1998 betrokken bij de oprichting van het ANAF (Artritis Netwerk Amsterdamse Fysiotherapeuten), vanaf 2013 is het ANAF opgegaan in het Reumanet Amsterdam.

lees meer

Dry needling

Dry Needling is een nieuwere behandelmethode van de fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

lees meer

Medical Taping

In Japan en Korea werden in de 70er jaren tapemethoden met elastische tape ontwikkeld. Dit met de onderliggende gedachten dat beweging en spieractiviteit onmisbaar zijn bij het herstel en voorkomen van lichamelijke problemen.

lees meer

Revalidatie

De fysiotherapeuten bij Fysio Punt Zuid zijn zeer ervaren in de revalidatie na operaties van het bewegingsapparaat. We werken samen met diverse (orthopedisch) chirurgen voor de nabehandeling van bijvoorbeeld een heup-, knie-, schouder- of elleboogprothese. Ook voor herstel na botbreuken, met of zonder operatief ingrijpen, kunt u bij ons terecht.

lees meer

Medisch fitness

Medische training en fitness, met name voor senioren wordt gegeven in onze moderne oefenzaal. De krachtapparatuur werkt op luchtdruk en wordt aangestuurd door een chipkaart met een persoonlijk trainingsprogramma. Door deze techniek is de training optimaal aan te passen aan uw leeftijd en belastbaarheid.

lees meer

Tinnitus

Tinnitus is het horen van een geluid in je oor, zoals piepen, brommen of suizen. Het is een symptoom dat je waarneemt en geen aandoening op zich. Iedereen kan hier wel eens mee te maken krijgen. Wanneer de tinnitus vaak optreedt of blijvend lijkt kan dit heel storend zijn.

lees meer

Fysio Punt Zuid

Stadionweg 63 hs

1077 SC Amsterdam

020 6733554

info@fysiopuntzuid.nl

KVK 65480384

Bezoek ons ook op facebook

Openingstijden

maandag van 7:30 - 22:00

dinsdag 7:30 - 22:00

woensdag 7:30 - 19:00

donderdag 7:30 - 20:00

vrijdag 7:30 - 22:00

zaterdag 8:00 - 13:00

Afspraak? Klik hier of bel 020 6733554

Spacer