Snel een afspraak, mét of zonder verwijzing. Klik hier of bel 020 6733554

Duizeligheid en fysiotherapie of manuele therapie in Amsterdam Zuid

 

Duizeligheidsklachten

Duizeligheid kan tot veel klachten leiden. Vaak gaat het gepaard met angst en het gevoel de grip op de eigen situatie kwijt te raken. Met een aantal specifieke repositietechnieken, een oefenprogramma op maat of technieken uit de manuele therapie zijn sommige vormen van duizeligheid goed te behandelen.

 

Positieduizeligheid (BPPD)

Benigne Paroxysmale Positieduizeligheid (BPPD) is een goedaardige vorm van draaiduizeligheid. Deze duizeligheid treedt op in kortdurende aanvallen en is relatief makkelijk te verhelpen. De precieze oorzaak is nog onbekend, maar er wordt wereldwijd van uitgegaan dat bij BPPD sprake is van losgeraakte otoconia (calciumcarbonaatkristallen) in het evenwichtsorgaan. Ze hebben zich verplaatst naar een plek waar ze niet horen en hierdoor wordt verkeerde informatie gegeven aan dit orgaan. Dat leidt tot draaiduizeligheid. De therapeut past een aantal specifieke repositietechnieken toe, wat vaak direct tot resultaat leidt. U bent dan niet meer duizelig.

 

Uitval van het evenwichtsorgaan

Soms gebeurt het dat één of beide evenwichtsorganen niet meer goed functioneren. Hierdoor ontstaat duizeligheid. Mogelijke oorzaken zijn een middenoorontsteking, griep of een andere ontsteking, problemen met de doorbloeding van de evenwichtsorganen en druk op de evenwichtszenuw.

Wanneer duizeligheidsklachten ontstaan door (gedeeltelijke) uitval van het evenwichtsorgaan is therapie een goed idee. U krijgt een oefenprogramma op maat aangeboden. Dit programma is gericht op adaptatie en compensatie. Dat houdt in dat door middel van oefeningen uiteindelijk gewenning aan de nieuwe situatie optreedt. Zo nemen de duizeligheidsklachten af.

 

Cervicogene duizeligheid

Wanneer de duizeligheid samengaat met nekklachten kunnen technieken uit de manuele therapie goed helpen. Daarbij krijgt u ook oefeningen mee.

 

Bij Fysio Punt Zuid begeleidt Lieneke Geerts patiënten met duizeligheidsklachten.

Fysio Punt Zuid

Stadionweg 63 hs

1077 SC Amsterdam

020 6733554

info@fysiopuntzuid.nl

KVK 65480384

Bezoek ons ook op facebook

Openingstijden

maandag van 7:30 - 22:00

dinsdag 7:30 - 22:00

woensdag 7:30 - 19:00

donderdag 7:30 - 20:00

vrijdag 7:30 - 22:00

zaterdag 8:00 - 13:00

Afspraak? Klik hier of bel 020 6733554

Spacer